Afkicken Roken

Je rookt al jaren sigaretten of shag, en hebt al vele stop pogingen gedaan met verschillende middelen hiervoor. Echter hebben deze stop pogingen nog niet geleid tot het voorgoed stoppen met roken, je bent niet de enige. Veel consumenten hebben heel veel moeite om van de sigaretten af te blijven als ze eenmaal een aantal jaren gerookt hebben. Er zijn zelfs consumenten die blijven roken tot dat ze komen te overleiden, puur omdat ze niet van de verslaving af komen.

Nadelen roken

Dat roken een ongezonde en dure hobby is weten we allemaal wel, dat hoeven we niet meer uit te leggen. Maar wat is er zo ongezond aan roken dat het een sluip moordenaar maakt, dat weten veel consumenten nog niet.

Gezondheidsrisico’s

Iemand die rookt loopt een veel groter risico op vervelende ziektes op latere of soms al op middelbare leeftijd. Een roker loopt bijvoorbeeld vijftig procent meer kans op het  verkrijgen van verschillende soorten kankers, alzheimer en oogziektes.

Ook genezen wonden ten gevolgen van een operatie minder snel, waardoor men soms langer op het ziekenhuis dient te verblijven. Vaak is de conditie van een roker vele male slechter dan de conditie van een niet roker.

Sociale nadelen

Het roken van sigaretten brengt niet alleen gezondheidsrisico’s met zich mee. Ook zorgt het roken voor ongezelligheid tijdens het uit eten, de roker gaat regelmatig naar buiten tijdens het eten. Dat maakt het voor het overige gezelschap er niet gezelliger op uiteraard.

Ook is er een kans dat vrienden die niet houden van rokers dat die je meer gaan mijden om niet steeds in die rook lucht te zitten. Plus het feit dat de kleding en adem van rokers vaak niet meer fris ruikt.

E-sigaret VS tabak sigaret

Al veel consumenten stappen jaarlijks over naar de e-sigaret om maar niet meer de schadelijk sigaret te hoeven roken. Door een e-sigaret te dampen krijgen ze de benodigde nicotine binnen en vele male minder schadelijke stoffen. ook stinkt deze damp niet en hij is ook nog een onschadelijk voor omstanders.

Bij een e-sigaret wordt er niets verbrand, waardoor geen schadelijk stoffen ontstaan. Dat wil niet zeggen dat de e-sigaret voor honderd procent onschadelijk is, ook hier zitten een aantal stoffen in die de gezondheid niet bevorderen.

E-sigaret om te stoppen met roken

Een e-sigaret kan heel eenvoudig gebruikt worden om te stoppen met roken. De kracht achter de e-sigaret is dat deze het probleem bij de bron aanpakt. Met een e-sigaret kun je jouw nicotine verslaving geleidelijk aan afbouwen omdat je zelf kunt bepalen hoeveel nicotine je dampt.

Als je structureel over een vaste periode het nicotine gehalte verlaagd went je lichaam hier geleidelijk aan zo kom je beetje bij beetje van je nicotine verslaving af. Met als grote voordeel dat je ook minder snel terug zult vallen, je nicotine verslaving is immers verdwenen omdat je lichaam hier beetje bij beetje aan went.

Latest from Twitter