Afkicken van roken? De e-sigaret

De rookverslaving blijkt na onderzoek tot één van de hardnekkigste verslavingen te behoren. En wat levert het de gebruiker nu werkelijk op? Daar waar andere middelen (zoals alcohol en drugs) een zgn ‘geestverruimend’ of ‘vertroebelend’ effect veroorzaken, veroorzaakt de sigaret in principe geen van dergelijke effecten op de geest. Wat het werkelijk veroorzaakt is een tijdelijk gevoel van ‘voldoening’. Tijdens en na het roken voelt de roker zich ‘voldaan’ en rustig. Maar na een half uur tot een uur snakt een gemiddelde roker alweer naar de volgende sigaret.

Naast het feit dat de aanwezige nicotine dit effect van ‘onrust’ veroorzaakt, is roken vooral ook een ‘geestelijke verslaving’. Een ander bijt nagels. De roker? Die rookt.

Wil jij ook zo graag stoppen?

Eigenlijk wil praktisch iedere roker heimelijk stoppen, maar heeft alleen nogal moeite om de moed te vatten. Het ligt voor de hand om een e-sigaret te kopen; de hebben immers al zó veel oud-rokers geholpen om permanent van het roken af te komen. Alleen ligt er natuurlijk een nieuw gevaar om de hoek: verslaafd raken aan de e-sigaret. Dit kan nooit de bedoeling zijn, daarom: begin met het kopen van e-liquids met nicotine, maar bouw dit op den duur af. Er zijn namelijk ook nicotine-vrije e-liquids verkrijgbaar. Deze kun je als navulling gebruiken na enkele weken. Zo kom je uiteindelijk van je nicotine-verslaving af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Latest from Twitter