Behandeling

Afkickkliniek BehandelingAls je verslaving hebt, krijg je meestal een behandeling uit je eigen omgeving. Soms is het niet meer mogelijk in die situatie omdat er niet voldoende zorg aanwezig kan zijn, niet de juiste structuur word toegepast of dat er meer behoefte is aan begeleiding. Je kan er dan voor kiezen om tijdelijk te worden opgenomen in één van de afkickklinieken van Afkickkliniek Nederland.

Behandeling in een afkickkliniek

Een behandeling bij Afkickkliniek Nederland is een echte aanrader. Wij beschikken over een team dat hart voor de zaak heeft en dus er gepassioneerd is. Wij hebben een gespecialiseerde afkickkliniek met de juiste professionele begeleiding. We beschikken over de modernste apparatuur binnen onze klinieken en maken van verschillende technieken gebruikt. Het meest succesvolle model dat wij toepassen is het Minnesota Model ofwel twaalfstappe model.

Twaalf stappen model.
Een van de technieken die wij toepassen is het bekende twaalf stappen model van Minnesota. Deze behandeling is ruim zestig jaar geleden ontwikkeld op het Hazeldeninstituut in Minnesota (VS). De behandeling is ontstaan vanuit de 12 stappen van de AA (Anonieme Alcoholisten). De methode is gebaseerd op spirituele waarden als hoop, respect, eerlijkheid, openheid en verbondenheid.

Hieronder staan de twaalf stappen van Minnesota kort uitgelegd:
Stap 1 – Erken je verslaving en de gevolgen
Stap 2 – Geef toe dat je hulp nodig hebt
Stap 3 – Aanvaard de hulp
Stap 4 – Maak de balans op van je leven
Stap 5 – Ga aan de slag. Allereerst door je uit te spreken naar een vertrouwenspersoon
Stap 6 – Onderzoek je zwakheden en tekortkomingen
Stap 7 – Uit je bereidheid om te werken aan je gedrag
Stap 8 – Ga na wie je schade hebt berokkend
Stap 9 – Maak het goed met deze mensen
Stap 10 – Hou door zelfonderzoek voortdurend een vinger aan de pols
Stap 11 – Creëer stilte in je leven door gebed of meditatie
Stap 12 – Geef je ervaringen door aan lotgenoten

Vragen

Heb je nog vragen over een behandeling? Wil je een behandeling aanvragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen een medisch advies vormen op je aanvraag om te kijken of een behandeling de beste optie is en welke stappen wij samen gaan nemen om het probleem te verhelpen.

Latest from Twitter